Monday, January 24, 2011

aku tidak akan diperbodohkan oleh kamu lagi!! bangkitlah..

bila sebut pasal bodoh! semua owang akan marah dan bengang.. tapi apa yang aku nak kaitkan dengan topik kali ni adalah aku akan terus berjuang untuk tidak diperbodohkan oleh orang lain yang menjadikan aku sebahagian kepentingan mereka sahaja.

cukup dulu aku terus diperbodohkan tapi kali ni aku bangkit dengan tema baru " menilai orang melalui hasil kerja dan bukan melalui peribadi". bukan zalim maksud aku! kerana terlalu menilai orang dari sudut peribadi telah membuatkan aku percaya dan terkasima dengan permainan mu! tapi hakikatnya, aku yang merana dan tersiksa.

Sunday, January 16, 2011

tanggapan baik aku terhadap kau sudah berubah!! sory!!

penipu!!!
aku sangka ko nie baik..
perh... sial betul lar..

aku tahu ak tak de hak
nak campur urusan peribadi ko!
tapi kau dah berjaya mengubah tanggapan aku terhadap ko..

Monday, January 10, 2011

tahniah!

salam..
1st, aku nk mintak maaf sbb aku dah lama tak update blog ak. hu3.
bukan ape, aku sgt bz skang nie.
mcm2 benda nak di selesaikan dalam bulan nie..
but now! aku dah relax sikit..
tapi sekejap jer, sbb nie dah bz balik..urm!

aku nak share kat kowang kejayaan aku menganjurkan program dengan budak kelas.
aku happy sgt! sbb ak dapat laksanakan tanggungjawab aku..
aku adakan program " Sehari Bersama E-generation" diantara budak2 kelas ak dgn budak2 H2E ( junior)..

mmg gempak giler, sbb penyertaan kali nie ramai sgt! lebih 120 orang.
perh!! terkejut jugak aku tapi aku suka sbb kali nie penyertaan lebih menggalakkan.

tujuan aku uat program nie sbb aku nk kelas ( dak2 kelas) berkenalan dengan junior kami.
but the same time, kami nk kembangkan sayap E-generation kat pelapis2 kami nanty.
maklom lar, aku dah tak lama lagi dh kat kolej nie.. so, aku kene serahkan legasi perjuangan kami pada pelapis kami.

pelbagai aktiviti kami jalankan antaranya:
-  aktiviti suai kenal
-aktiviti mengasah minda
- game :  banana boom , dance chair , jigsaw puzzle , chicken dance and poco-poco.

semua yg datang hepy giler.. enjoy habis lak tu.. semua owang amek bahagian setiap aktiviti yang kami buat..
perh! yang tak tahan nyer, kali nie aku asyik gelak jer.. sampai jatuh aku gelak..
mana tak nyer, kelakar dengan gelagat dowang semu.. funny!

kami semua dah mcm satu keluarga walaupun kami baru sahaja berkenalan..
hahahaha.. klo niat seseorang itu baik, maka baik lah jadinyer..
sudah nyer, penasihat program telah ambil keputusan agar kami dapat buat program selepas nie.

so, aku dah pk r ape yang aku harus buat! tgu jer r.. kebanyakkan pensyarah nk tumpang sekali program. 
sudah nyer, aku pulak pening sbb  tak tahu nk uat program ape n lagi satu masa yang kami tinggal skang nie singkat sangat!.. takot tak sempat pulak kank..

pe2 pon, nie adalah tanda positive, kepercayaan mereka terhadap kepimpinan aku sudah mula kuat dan padu.. nie smua berkat doa dan usaha dari semua pihak yang telah banyak membantu ak..
tahniah aku ucapkan kepada semua AJK induk dan pelaksana kerana telah berusaha untuk menjayakan program ini.

Sunday, January 2, 2011

kecewa tapi masih menaruh harapan lagi!

aku kecewa dengan sikap segelintir kawan-kawanku yang suka berpeluk tubuh dan tidak mengambil serius dengan apa yang dirancang! mereka seolah-olah tidak mengambil berat akan masalah yang timbul dan sudahnya aku saja yang mencari jalan penyelesaian untuk masalah mereka.

mereka tidak sedar yang mereka mempunyai tanggungjawab tapi kenapa sampai hari ini mereka masih menafikan yang mereka juga ada peranan dalam kelas. aku sedih, kerana mereka sampai sekarang tidak berubah..kenapa? kalau begitu, better kowang lepaskan kepentingan kowang dalam kelas if korang sendiri gagal untuk menjalankan peranan korang!. ingatlah, program yang kita rancang nie sudah pun berjalan. dan ia memerlukan komitmen yang padu dari kalian tapi korang??.. aku pun tak faham.. bagi aku, masa kita untuk uat persiapan dan perancangan dalam program nie dah  sangat suntuk!!

nie program kecik jer kowt! tapi kenapa korang sendiri tak boleh nak selesaikan. jangan menjadikan alasan peribadi untuk mengelakkan kowang dari terlibat dengan peranan!. aku pun ada masalah peribadi gak, tapi kenapa aku boleh jer lakukan dan beri komitmen yang baik dalam program ni!. korang dah besar kowt! akan semua benda nak kene suap jer.. bangkitlah!! kita harus berubah! korang tak leh cm ni.. sampai bila kowang tak tahu tapi sedangkan kowang tak nak cuba.. so, mcm mana nk tahu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kunjungan ku!!