Thursday, November 25, 2010

sedih tengok video tun .dr mahathir!!

aktiviti ari nie ( 25/11/2010):
- bangun pagi ( macam biasalah)
- mesej ngn abg angkat!!
- masak :
a. daging masak kari istimewa ( gne baki daging korban lepas)

- on9 larr :
a. mula2 g on9 kat sri shazz kat seksyen 24
geram nyer!! line mcm dah nazak r sgt2.. slow giler..dah larr ak nk downlod lagu n video nie.. yg paling teruk nyer, nk bukak facebook pon masalah gak!! sudah nyer, aku malas nk on9!! ak lepak jer larr sampai aku abeh minum teh o ais..hahahhaha

b. kemudian aku diajak oleh amar g on9 kat macdonald seksyen 18..perh!! mmg best kowt.. dah larr time2 nie, kat sini tak ramai owang kowt!! kompirm line tenet mesti kelajuan membunuh!! banyak jugak larr video yang aku download! hahaha...puas hati aku..

sementara aku nk download video, aku ada tertengok video ucapan tun dr mahathir ( mantan PM Kowt). dia memberi ucapan kat perhimpunan agung uMno!! tahun bila dia berucap aku dah tak tahu r..
tapi dia beri ucapan pasal "melayu mudah lupa"!
perh!! aku tersentap pon ader.. aku setuju sangat ape yg dikatakan oleh beliau.. sudah nyer, aku terasa insaf dan sedar betapa melayu harus berubah!!
kesan daripada itu, aku terus download r video nie!! series sgt!! mmg best kowt..
rasa sebak dan nk titis air mata pon ade.. bila aku tengok, bangsa melayu yang berjuta, nasib nyer diperjuangkan oleh insan yang bernama mahathir dan pemimpin yg lain.. tapi melayu mmg tak sedar akan itu dan tak menghargai perjuangan dan pengorbanan owang lain.. semuanye, nak disuap jer... hu3.. (jgn marah ye)
video
(ucapan: melayu mudah lupa)



ari nie,  jugak aku risau dgn budak2 ( anak didik aku) yg amek SPM ari nie!! dah lar ari nie ada paper sejarah 1 dan 2! so, ak harap larr mereka akan dapat jawab dengan berbekalkan soalan target mereka yang mereka perolehi dr  sekolah.. klo tak semua yg masuk exam, sikit pon jadi larr.. maklom larr, sejarah kan susah sikit!! fakta berjuta nk kene hafal.. tapi pe nk uat!! dah exam, nk tak nak kene bce n jawab gak..

so, berakhir lar perjuangan aku untuk membantu kawan2 atau mereka yang ambil exam sejarah pada tahun nie! aku nk pencen kowt.. bkn sbb aku dah tua tapi aku nk fokus pada apa yg aku sedang buat! so, pada kali terakhir nie lar, aku berharap sgt, ape yg telah aku berikan pada mereka, mereka akan ingat dan tidak lupa kan sejarah yang pernah berlaku pda negara kita..


pada ari nie gak, aku dengar nadya (member aku) dah pregnent!! betul ker?? hu3..klo betul tahniah2...suka aku tau bila kawan aku dah ada baby..lepas nie, ak harap dia akan sentiasa berhati2 dan jgn uat keje berat2 k. jge kandungan tu leklok.. sesungguh nyer, zuriat itu adalah impian mereka yang telah berkahwin..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kunjungan ku!!